Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Hoe maak je een cappuccino?

Hoe maak je een cappuccino?

Cappuccino is een heerlijk koffiedrankje dat bestaat uit espresso, gestoomde melk en melkschuim. Het is een populaire keuze onder koffieliefhebbers vanwege de perfecte balans tussen bitterheid en zoetheid. Als je thuis een cappuccino wilt maken, volg dan deze eenvoudige stappen en je hebt binnen no-time een heerlijke kop koffie voor jezelf!

Stap 1: Espresso maken

Om een cappuccino te maken, heb je eerst een shot espresso nodig. Zorg ervoor dat je koffiebonen van goede kwaliteit hebt, want dat bepaalt voor een groot deel de smaak van je cappuccino. Maal de bonen fijn en stamp ze stevig aan in de filterdrager. Plaats de filterdrager in de espressomachine en zet de machine aan. Het duurt meestal ongeveer 25 seconden voordat je een shot espresso hebt.

Stap 2: Melk stomen

Terwijl je de espresso maakt, kun je beginnen met het stomen van de melk. Giet de gewenste hoeveelheid melk in een kan en plaats de stoompijp van de espressomachine erin. Open de stoomknop en beweeg de kan langzaam omhoog totdat de melk begint te schuimen. Houd de kan in een hoek van ongeveer 45 graden en blijf de melk opschuimen totdat je de gewenste hoeveelheid schuim hebt.

Stap 3: Melk en espresso combineren

Giet de gestoomde melk over de espresso in het kopje. Gebruik een lepel om het schuim op de melk te scheppen en garneer met wat cacaopoeder, kaneel of suiker naar smaak. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten melk, zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk, als je een alternatief wilt voor koemelk.

Er zijn ook verschillende manieren om de verhouding tussen espresso, melk en schuim aan te passen, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Een klassieke cappuccino heeft bijvoorbeeld gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Een latte heeft meer gestoomde melk en minder schuim, terwijl een flat white meer espresso en minder schuim heeft.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het maken van een goede cappuccino enige oefening vereist. Het kan zijn dat je een paar keer moet experimenteren met de verhoudingen om de perfecte smaak en textuur te krijgen. Maar als je deze stappen volgt en wat geduld hebt, zul je uiteindelijk een heerlijke cappuccino kunnen maken waar je van kunt genieten.

Vorig artikel Hoe maak je een espresso?