Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Hoe maak je een latte macchiato?

Hoe maak je een latte macchiato?

Een latte macchiato is een heerlijke koffiedrank met melk, vergelijkbaar met een latte, maar met meer melk en minder espresso. Het is een perfecte keuze voor koffieliefhebbers die van een romige en zoete koffie houden. In deze blog leggen we uit hoe je thuis een heerlijke latte macchiato kunt maken.

Stap 1: Kies de koffie

Kies koffiebonen van goede kwaliteit om een lekkere latte macchiato te maken. Het is belangrijk dat de bonen vers zijn en van goede kwaliteit zijn. Maal de bonen fijn in een koffiemolen, of gebruik voorgemalen koffie van goede kwaliteit.

Stap 2: Bereid de espresso voor

Bereid twee shots espresso voor en zet deze apart.

Stap 3: Verwarm de melk

Verwarm de melk in een melkkan. Gebruik hiervoor een stoompijpje van de espressomachine. Zorg ervoor dat je de melk niet te heet maakt, want dan kan de smaak veranderen. De juiste temperatuur is ongeveer 60 graden Celsius.

Stap 4: Schuim de melk op

Schuim de melk op met behulp van het stoompijpje. Breng de melk tot ongeveer de helft van de melkkan. Zorg ervoor dat de melk een mooie, romige textuur heeft en niet teveel luchtbellen bevat.

Stap 5: Maak de latte macchiato

Giet de opgeschuimde melk in een groot glas. Giet vervolgens langzaam de espresso over de melk. De espresso zal naar beneden zakken en een "vlek" vormen in de melk. Hierdoor ontstaat het kenmerkende uiterlijk van een latte macchiato. Voeg eventueel wat suiker of siroop toe voor extra smaak.

Stap 6: Serveer de latte macchiato

Serveer de latte macchiato direct en geniet ervan! Je kunt eventueel nog wat cacaopoeder of kaneel toevoegen voor extra smaak.

Het maken van een perfecte latte macchiato vereist enige oefening, vooral als het gaat om het opschuimen van de melk. Experimenteer met verschillende soorten melk en maalgraden van koffie om de perfecte smaak en textuur te krijgen. Met deze stappen en wat geduld kun je thuis genieten van een heerlijke latte macchiato, zonder dat je naar een koffiebar hoeft te gaan.

Vorig artikel Hoe maak je een ristretto?
Volgend artikel Hoe maak je een lungo?