Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Hoe maak je filter koffie?

Hoe maak je filter koffie?

Filterkoffie is een populaire manier om koffie te zetten. Het is eenvoudig te maken en je hebt er geen dure apparatuur voor nodig. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een heerlijke kop filterkoffie te zetten:

 1. Maal de koffiebonen. Je hebt versgemalen koffie nodig om filterkoffie te maken. Maal de bonen tot een grove korrel. Gebruik ongeveer 7 gram koffie per kopje.

 2. Plaats een papieren filter in de filterhouder. Kies een filter van de juiste grootte voor de hoeveelheid koffie die je wilt zetten. Plaats het filter in de filterhouder en spoel het met heet water om eventuele papierresten te verwijderen.

 3. Plaats de gemalen koffie in de filter. Schep de gemalen koffie in het filter en verdeel het gelijkmatig. Tik het filter zachtjes om de koffie te egaliseren.

 4. Verwarm het water. Verwarm het water tot net onder het kookpunt. Gebruik ongeveer 200 ml water per kopje koffie.

 5. Giet het water in de filter. Giet het water langzaam en gelijkmatig over de gemalen koffie in de filter. Begin in het midden en werk naar buiten, zodat de koffie gelijkmatig wordt bevochtigd.

 6. Wacht tot de koffie is doorgelopen. Laat de koffie rustig doorlopen. Dit duurt ongeveer 2-4 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid koffie en de maalgraad.

 7. Verwijder het filter. Verwijder het gebruikte filter en gooi het weg. Je kunt nu genieten van een heerlijke kop filterkoffie!

Enkele tips voor het maken van een perfecte kop filterkoffie:

 • Gebruik verse koffiebonen. Oude bonen kunnen een muffe smaak geven aan de koffie.

 • Pas de maalgraad aan om de smaak aan te passen. Een grovere maalgraad zorgt voor een zachtere koffiesmaak, terwijl een fijnere maalgraad zorgt voor een sterkere koffiesmaak.

 • Gebruik de juiste hoeveelheid koffie. Gebruik ongeveer 7 gram koffie per kopje, maar pas de hoeveelheid aan naar smaak.

 • Gebruik schoon water. Onzuiver water kan de smaak van de koffie beïnvloeden.

 • Pas de temperatuur van het water aan om de gewenste smaak te bereiken. Het water mag niet te heet zijn, anders kan het de smaak van de koffie beïnvloeden.

Door deze stappen te volgen en enkele tips in gedachten te houden, kun je een heerlijke kop filterkoffie zetten. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker deze heerlijke koffie kan zijn!

Vorig artikel Hoe maak je irish koffie?
Volgend artikel Hoe maak je een americano?