Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!

Arabica koffie | Wat Is Arabica Koffie?

Wat is Arabica Koffie precies?

Arabica is een koffieplant die erg zacht en aromatisch van smaak is. Arabica koffie word veel gedronken door koffieliefhebbers en zorgt daarmee voor de meeste soorten koffiebonen die geproduceerd worden. De koffie is erg populair in de wereld en word veel gebruikt. Maar liefst 70% van de koffie die gemaakt word in de wereld bestaat uit Arabica. De Arabica plant groeit tevens op hooggelegen gebieden wat er voor zorgt dat het cafeïnegehalte vrij laag is. 

Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta?

Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen is heel simpel. De Arabica plant word verbouwd op hooggelegen gebieden waardoor het cafeïnegehalte vrij laag is. De Robusta plant daarentegen word verbouwd op lager gelegen gebieden en bevat daarmee veel meer cafeïne. Arabica heeft overigens een betere kwaliteit en verschilt in smaak. Robusta heeft juist weer een stevig smaakpatroon dankzij de lage ligging. Dit zorgt voor een duidelijk verschil in smaak tussen de 2 koffiebonen.

De smaak van Arabica koffiebonen

De ligging en weersomstandigheden van de Arabica koffiebonen hebben een grote invloed op de smaak van de koffieboon. Het land is ook bepalend voor de smaak van de Arabica koffieboon. Over het algemeen heeft deze koffieboon een zachte en fruitige smaaktoon waardoor het ervaren word als zoet of zuur. Arabica is daarmee niet bitter aangelegd wat er dus voor zorgt dat deze koffieboon een verfijnde smaak heeft en erg gewild is wereldwijd.

Wilt u deze smaaktonen zelf ondervinden? Wij bieden verschillende soorten koffies voor u aan die Arabica koffiebonen bevatten. Hier  

De herkomst van Arabica

De naam van de Arabica koffieboon stampt af van de koffieplant Coffea Arabica. De Arabica koffieboon wordt op dit moment geteeld in hooggelegen gebieden rond om de evenaar. Namelijk vooral in Midden- en Zuid-Amerika. De hoogte waarop deze koffiebonen groeit ligt op zo'n 1500 meter hoogte waar de grond waarop de Arabica plant verbouwd word erg vruchtbaar is. De koffieboon groeit dus niet in Arabië wat de naam doet vermoeden.