Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €60,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €60,00 | Voor 12:00 besteld? Zelfde dag verzonden!

Gecertificeerde koffie

Gecertificeerde koffie

De koffie die verkrijgbaar is in onze webshop voldoet aan één of meerdere van die hieronder aangegeven certificeringen. Zo zorgen we ervoor dat onze koffie naast lekker, ook eerlijk is. Dat is onze standaard.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Het keurmerk Rainforest Alliance staat op bananen, tropische vruchten, chocolade, thee en natuurlijk; koffie!

UTZ Certified

UTZ Certified is een keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders.

Direct Trade

Direct Trade geeft aan dat koffiebonen direct bij de boer of plantage zijn ingekocht, zonder tussenkomst van tussenhandelaren. Het is geen officieel keurmerk met vastgestelde eisen. Het doel achter Direct Trade is om met een korte handelsketen meer geld naar te koffieboeren te brengen, in plaats van naar tussenschakels. Ook stelt directe inkoop de koffiebranders beter in staat de kwaliteit van de koffie te controleren én te garanderen. Goed voor de boer en de eindgebruiker!